Zoetzure kip uit de slowcooker

Een lekkere zoetzure kip uit de slowcooker. Ik heb er te lang mee gewacht om dit klaar te maken, wat is dat smullen zeg. En zo simpel om klaar te maken! Misschien heb jij al eens eerder zelf een zoetzure kip gemaakt (in plaats van uit een potje), dan weet je dat de zelfgemaakte variant zeker zo lekker is. Dit keer maakte ik de zoetzure kip dus in de slowcooker, maar je kan hem natuurlijk ook in de pan maken.

Zoetzure kip uit de slowcooker met ananas

Ik maak de zoetzure kip met ananas, er zijn uiteraard meer varianten te bedenken voor in de slowcooker, maar deze is de meest bekende. Onderstaande slowcooker recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten voor dit kipgerecht uit de slowcooker

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 bosuitje
  • 1 oranje paprika
  • ongeveer 75 ml appelazijn
  • flinke eetlepel kipkruiden (bijvoorbeeld de portugese kipkruiden van Euroma)
  • blikje ananas (voor ons is een klein blikje voldoende)
  • 500 gram diepvries doperwtjes
  • kipfilet (2-3 stuks)
  • rijst
  • klein theelepeltje sambal
  • beetje ketjap manis

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Tip: Wil je liever met nog meer groenten werken in je zoetzure kip uit de slowcooker, dan kan je bijvoorbeeld nog broccoli toevoegen, ook erg lekker!

Bereiden in de slowcooker van zoetzure kip

  • Snipper de uien en de knoflook
  • Snij de rode en oranje paprika in stukjes
  • Snij de kipfilet in stukjes
  • Marineer de kip even vooraf in een schaal met de kipkruiden
  • Voeg alles toe aan de slowcooker
  • Voeg daarna de stukjes ananas toe en een beetje sap
  • voeg sambal en scheutje ketjap toe

Als dit allemaal in de slowcooker zit dan gaar je deze zoetzure kip in 4 uur op low lekker klaar. Buiten het beetje ananassap wat je toevoegt hoef je geen sap toe te voegen, er komt voldoende uit de groenten voor een lekkere stevige saus. Voeg je toch meer vocht toe dan zal je zoetzure kip waarschijnlijk te waterig worden, dat zou jammer zijn.

  • Kook voor je gaat eten alleen nog even de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snij op het einde het bosuitje in dunne ringetjes en schep die als garnering over dit kipgerecht uit de slowcooker!

Eet smakelijk! Laat je me weten wat jij ervan vindt?

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

18 gedachten over “Zoetzure kip uit de slowcooker”

  1. Vandaag gemaakt, vond er te weinig smaak aan zitten, en te veel vocht. Morgen doe ik er masala en tomaten purée nog bij, en wat paprika kruiden, kijken of het dan meer smaak heeft.

  2. Het was lekker wel een beetje dunne saus en ik was de doperwten vergeten dus apart erbij gekookt en erdoor gedaan, staat niet in het recept. En wat ons betreft mochten er wel meer ananasstukjes in.

  3. Helaas, geen succes recept. De kip was veel te droog en het lijkt me toch beter van te voren de ui aan te fruiten. Weinig smaak.
    Had een royale portie gemaakt maar besloten de rest niet in te vriezen maar weg te gooien.

  4. Ik maak voor de eerste keer dit gerecht in de sc maar ik had een vraagje de bosui bedoel je daarmee de hele bos of 1 stengels vind ik een beetje misleidend

  5. Hoi, ik mis de diepvrieserwten erbij in het recept. Voeg je die direct met de uien en paprika toe?
    En hoef je de uien en knoflook niet eerst te fruiten in de pan?
    Wordt mijn eerste keer met de slow cooker vandaag. (kerstgeschenk van het werk) dus ben zeer benieuwd.

  6. Die 75 ml appelazijn is echt een misvatting.
    Niet lekker en geen aanrader.. trekt in de groenten en maakte ze zuur( alsof ze over de datum zijn)
    Zonder de appelazijn heeft het erg grote potentie.

    Evt toevoeging cashewnoten..

  7. Het ziet er lekker uit, één vraagje nog op de foto lijkt het alsof je de rijst na het koken erdoor hebt geroerd, klopt dat of serveer je de rijst apart? Verder bedankt voor het delen van je vele recepten! 🙏🏼

  8. Ziet er lekker uit! 1 vraag nog; gaan de diepvrieserwten ook gewoon in de slowcooker? En moeten ze dan eerst ontdooid zijn? Ik ga binnenkort een slowcooker aanschaffen en het is een feestje om jouw recepten vast te bekijken 🙂

  9. Lijkt me weer heerlijk. ik mis alleen het zuurtje in het recept. Moet er geen azijn of iets dergelijks bij?
    Bedankt voor je lekkere slowcooker recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top