Van zomerspeelgoed voor kleine kids naar het serieuze werk

Ik ben er een voorstander van om een kind, een kind te laten zijn zolang zij daar behoefte aan hebben. Er wordt tegenwoordig al genoeg van ze verwacht op school vind je niet? Na schooltijd moeten ze dan ook naar hartelust kunnen spelen en genieten, helemaal in de zomer. Met het mooie weer komt het zomerspeelgoed dan ook weer tevoorschijn en kan er lekker gebanjerd worden in de tuin. Ik kan dan ook wel zeggen dat ons gras in de tuin er niet beter op wordt door voetballende kinderen en een rondrausende hond 😉 , maar vooruit dan maar.

Wat ik zelf zo grappig vind om te zien is de evolutie van het zomerspeelgoed wat bij ons in huis heeft ‘gewoond’. Ik geef je een kleine inkijk in waar we mee begonnen toen de kids klein waren en waar we nu staan qua speelgoed voor de zomerdagen.

Zomerspeelgoed in de eerste levensjaren

zomerspeelgoed

Zandbakschelp

Wie kent hem niet: de welbekende zandbakschelp! Deze zandbak bestaat uit twee gedeeltes; een gedeelte voor het zand en een gedeelte waar je bijvoorbeeld water in kunt doen. Perfect om zandkastelen in de achtertuin te bouwen of om af te kunnen koelen in het water. En je kan hem natuurlijk ook gebruiken om een boek te lezen 😉 . Hij is overigens ook in allerlei andere vormen te krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van een zonnebloem of als schildpad. Natuurlijk hebben wij die gehad, totdat de kids groot genoeg waren om op de rand te gaan springen en het harde plastic vol scheuren is afgevoerd. So far het zandbaktijdperk bij ons thuis.

Skippykoe

Daar hebben onze kinderen nog maar even plezier van gehad, maar dat ligt aan mezelf. Ik wist gewoon niet van het bestaan van deze schattige skippydieren af 🙁 , anders waren ze zeker eerder verrast met zo’n übercute vervanger van de skippybal.

zomerspeelgoed

Waterbaan

Ik weet even niet hoe zo’n ding eigenlijk echt heet, maar je snapt vast wat ik bedoel. Lekker met het zonnetje op je rug samen met je kind de baan bouwen om er vervolgens water in te doen zodat de bootjes ook echt kunnen gaan varen. De waterbaan is een enorm succes geweest hier. Een aantal jaren geleden hebben we er afstand van gedaan omdat hij al even ongebruikt in het tuinhuis stond, maar een beetje weemoedig werd ik er wel van!

zomerspeelgoed

Speelhuisje en schommel

Al vanaf zijn 2e levensjaar was Luc een enorme klauteraar. Een speelhuisje met glijbaan en schommel mocht dan ook niet ontbreken in onze tuin. Plek genoeg gelukkig, want het zijn behoorlijke joekels. Hartstikke leuk, maar wat was ik blij toen dat ding uiteindelijk weg mocht 😉 .

Catchbal

Het leuke aan dit speelgoed is dat je het overal kunt spelen; op het strand, in de tuin of gewoon in de straat. En het enige van bovenstaande wat we nu nog steeds hebben! Gooi het balletje heen en weer en probeer hem met je vangbord te vangen. Het balletje blijft aan het vangbord ‘kleven’ doordat het gemaakt is van klitteband. Handig voor de kleintjes om te leren richten en ook nog steeds leuk voor groteren.

Met een beetje creativiteit hoeft speelgoed niet gecompliceerd of duur te zijn, zeker niet voor de kleintjes. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Kortingbox; hier vind je vaak mooie kortingen op speelgoed en babyspulletjes.

Huidige zomerspeelgoed

Van al dat kleine simpele speelgoed hebben we een slag ‘moeten’ maken naar zomerspeelgoed voor grotere kinderen. En daar kan ik dan toch ook wel weer van genieten. Ook al heeft het véél meer ruimte nodig en wordt door de manier van spelen ons mooie gazonnetje onherkenbaar verwoest… het komt dichterbij wat ik zelf leuk vind.

Voetbal

Kijk, dat is op zich een onschuldig, relatief klein, stuk speelgoed. Behalve als een 11-jarige ermee gaat spelen samen met vriendjes 😉 . En je snapt uiteraard dat alleen een bal niet voldoende is, er moet ook een heus voetbalnet bij wat het complete zicht naar achteren wegneemt, maar hé, alles voor spelende kinderen.

Skeelers

Niet meer weg te denken uit ons zomerspeelgoed assortiment. Inmiddels zijn we aan het 3e paar bezig (qua maat uiteraard) en hebben we dit keer gekozen voor verstelbare skeelers die zelfs omgebouwd kunnen worden tot schaatsen. Handig voor de ijsbaan hier in het centrum in de winter.zomerspeelgoed

Trampoline

Beste aankoop ever. Wat ze daar al niet op hebben gestaan zeg. En het staat nu wel bij het speelgoed van onze opgroeiende kids, maar we hebben de trampoline toch al wel erg lang. We zijn overigens gestart met een kleintje en hebben nu een grote ingegraven. Fantastisch! Voor hen en stiekem ook soms nog even voor ons… en Luc? Die mist ons houten speelhuisje niet hoor, die gebruikt tegenwoordig gewoon ons tuinhuis om vanaf te springen 😀 .

Tafeltennistafel

Niet de beste aankoop ever, want zo heel veel gebruiken we hem niet, maar wél heel leuk en ik ben nog steeds blij dat we hem hebben. Het enige minpuntje is dat we er altijd tegenaan kijken, ook al staat hij opgeklapt als hij niet gebruikt wordt. Diegene die daar nog eens een mooie tip voor heeft om deze aan het zicht te onttrekken die verdiend mijn eeuwige dank.

Wat trouwens ook leuk is, zijn de (voor mijn gevoel eeuwenoude) Oud Hollandse spelletjes om te spelen. Die vallen hier nog steeds in de smaak op bijvoorbeeld verjaardagen of zwoele zomeravonden. Ik zeg: laat de zomer maar komen!

Met welk zomerspeelgoed spelen jullie kinderen vaak in deze periode?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven