Zomertijd

Enige weken geleden deed ik mee met de schrijfwedstrijd “Zomertijd #2” van Jaylen Books. De opdracht was een kort verhaal te schrijven van maximaal 1500 woorden met als thema zon, zee, strand, reizen en vakantieliefdes. Er waren drie hoofdprijzen te winnen. Het leuke en bijzondere aan deze wedstrijd was echter, dat er een bundel uitgegeven zou worden met daarin niet alleen de winnende drie verhalen, maar ook nog zo’n 50 verhalen van de overige inzendingen. Dat leek mij wel heel erg leuk. Ik schreef een verhaal en gaf het de titel “Nieuw begin”. Schrijfster Ilse Annegarn was zo vriendelijk mijn verhaal vooraf te lezen en zij gaf mij nog enkele tips, waarvan ik dankbaar gebruik heb gemaakt. Ik stuurde mijn verhaal in en het wachten was begonnen.

Twee weken terug kreeg ik de verlossende mail binnen: ik behoorde helaas niet tot de prijswinnaars, maar mijn verhaal zou wel in de bundel verschijnen! Ondanks dat ik niet bij de eerste drie zat, voelde ik me behoorlijk “in de prijzen gevallen”.
In totaal waren er 257 inzendingen. Omdat hier zoveel mooie en leuke verhalen bij zaten, besloot Jaylen Books de bundel in tweeën te splitsen. Er zou dus een Zomertijd #2 èn een Zomertijd #3 uitgegeven worden. In totaal zijn ongeveer 120 van de ingezonden verhalen (en ook gedichten) geplaatst. Mijn verhaal staat in Zomertijd #3.

Ik heb de bundel Zomertijd #3 natuurlijk meteen besteld en afgelopen donderdag had ik hem in handen. Wat is dat leuk zeg om je eigen verhaal in gedrukte vorm in een bundel te zien! Het is een heel speciaal gevoel dat ik maar amper kan beschrijven. Ik voel vooral trots en blijdschap denk ik.

De bundel bestaat uit 191 bladzijden, vol met korte verhalen en ook enkele gedichten. Als je wel van lezen houdt, maar niet zo van lange verhalen, dan is deze bundel perfect. Doordat er zoveel auteurs meedoen, is de verscheidenheid ook heel groot. Ik heb met veel plezier al een aantal verhalen gelezen.
De Zomertijd bundels zijn te bestellen bij Jaylen Books. Een mooie bijkomstigheid is dat een gedeelte van de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Jaylen Books heeft deze keer gekozen voor KIKA (Kinderen kanker vrij). De auteurs krijgen uiteraard geen vergoeding. Onze beloning is ten slotte dat we in de bundel staan.

Zomertijd 3 – 2012

De derde zomer verhalenbundel van Jaylen Books is een feit. De bundel bestaat uit grappige, spannende, tenenkrommende, ontroerende of herkenbare situaties. Waar gebeurd of fictief. In deze bundel staat het werk van ervaren auteurs en beginnende auteurs. De bundel bestaat uit ruim 50 verhalen.

Prijs gedrukt: € 14,95
www.jaylen-books.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here