Zo’n gezellig (fout) nephaardje

Omdat mijn zolderkamertje niet voorzien was van verwarming, had ik een paar jaar lang een elektrische radiator. Natuurlijk gaf hij lekker veel warmte, maar verder vond ik hem foeilelijk. Ooit had ik mijn oog laten vallen op zo’n gezellig (fout) nephaardje, maar mijn man vond dat helemaal niks. Toch stond hij op mijn wenslijstje met stip op één en als ik eenmaal iets in mijn kop heb…

Dus… op zekere dag schuimde ik Marktplaats af en had al gauw een prachtig exemplaar gevonden. Trots sleepte ik hem helemaal zelf (mijn man weigerde resoluut) naar boven en de radiator vervolgens naar beneden. En daar stond hij: Mijn haardje! Stuk voor stuk kwamen mijn familieleden toch even om het hoekje kijken. “Nou ja.. als jij er blij van wordt”, sneerde mijn man, maar hij moest er ook wel om lachen. Onze jongste dochter (die erg veel op mij lijkt) vond het net zo gezellig als ik en menig keer kroop ze voor het haardje om daar haar huiswerk te maken.

“Mama… Ik wil ook graag zo’n haardje”, riep ze op een dag en ik hield mijn hart vast. “Eén zo’n lelijke energievreter in ons huis is genoeg”, riep haar vader boos en daarmee was wat hem betreft de discussie gesloten. Weken vlogen voorbij, het werd zomer en toen kwam de dag dat wij besloten om zonnepanelen te laten plaatsen. Handenwrijvend zat mijn man voor de metertjes en menig keer kwam hij verheugd vertellen hoeveel stroom wij hadden bespaard. Sterker nog… wij gingen terug leveren!

Toen onze  dochter dan ook voor Sinterklaas een haardje vroeg, kon hij geen ”Nee” meer zeggen, want opeens stond hij niet zo stevig meer in zijn kosten- en energiebesparende schoenen. “Jullie zijn gek”, sneerde hij, maar diezelfde dag zat ik al op Marktplaats. De Sinterklaas lootjes werden getrokken en uiteraard (hoe toevallig) trok ik haar lootje. Omdat wij een groot fan van sprookjes zijn, had ik al snel bedacht wat haar surprise zou gaan worden. Het werd een supergroot sprookjesboek en de tekst moest uiteraard op rijm.

Binnen No-Time had ik een verhaal van 21 coupletten op papier in de sfeer van “Piggelmee en Tureluur” (mocht u dat iets zeggen) en de eerste twee coupletten gaan als volgt:

In het land der blonde duinen,

niet eens heel ver van de stad.

woonde eens een pubermeisje,

dat echt bijna alles had.     

Ze had een vader en een moeder,

Een grote zus en knuffelpoes.

Ze woonde in een prachtig huisje,

Met zelfs een spa en buitendouche.

P.s. Op dit moment is het haardje in kerstsferen en daarmee mogelijk NOG fouter, maar oh… wat is het gezellig!

 

Mijn naam is Ellen Dros, ik ben een representatieve, extraverte vrouw van 50+ en getrouwd met Marc. Samen met onze twee dochters: Daniek (1995) en Marloes (1999) wonen we in het oosten van het land en hebben we een (Perzische) poes genaamd: Xsara-Jane en een vijver vol vissen.

Ik werk parttime met veel plezier als tandartsassistente en voor de overige uren zorg ik voor mijn gezin en schrijf ik columns en (kinder)toneelstukken. Inmiddels zijn er al diverse toneelstukken uitgegeven via www.cts-producties.nl en worden deze o.a. gebruikt op scholen en toneelverenigingen in Nederland en België. In het verleden heb ik ook geregisseerd en gespeeld bij een amateur toneelgezelschap en organiseerde/presenteerde ik vele jaren de Sinterklaas intocht in mijn woonplaats.

Inmiddels zijn onze dochters geen kinderen meer en heeft ook mama andere interesses gekregen. Samen met met mijn jongste dochter heb ik mijn oude hobby van poppenhuizen en miniaturen weer opgepakt en ga ik met haar gezellig naar beurzen in het hele land.

2 gedachten over “Zo’n gezellig (fout) nephaardje”

  1. Ah, ik wilde het hele gedicht lezen! Het gedicht heeft in ieder geval een fijn metrum. Misschien naast toneelstukken, columns, nog een gedichtenbundel op je wenslijstjevoor 2014? Met stip?

    Een inspiratievol 2014 gewenst.

    Hartelijks, Roos Boum

    1. Bedankt Roos voor je leuke reactie! De inhoud van het hele gedicht komt z.s.m. naar je toe. Voor jullie ook de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar. En… voor jou (als schrijver) nog meer succes dan je nu al hebt. Ik blijf een trouwe fan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top