Zonder bh deze zomer, dàt is de trend! Doe je mee?

Zonder bh de straat over, het is dè trend van de zomer 2015. Nooit geweten dat ik zo’n trendsetter was 😉 . Momenteel gaat het vooral om de sterren die zich van hun ‘naughty’ site laten zien. Onlangs is Kim Kardashian nog gesignaleerd zonder bh en ook Beyoncé deed even geleden al met de ’trend’ mee.

Nu roepen onze mama’s altijd dat het dragen van een bh zo belangrijk is en dat zonder bh rondlopen niet goed zou zijn voor je borsten. Ook ik ben daarmee opgevoed en heb de neiging dat door te geven. Maar is dat wel zo?

Daarbij komt ook nog eens dat wij vrouwen als we tiener zijn, een strijd aangaan met onze mede-tiener-meisjes om de bh. Wie heeft er het eerste een bh nodig? Welke cup heeft zij? Waarom draag jíj nog geen bh? En ga zo maar door.

 

zonder bh

Zonder bh beter voor je borsten

Toch is er in 2013 al een onderzoek afgerond wat het tegenovergestelde bewijst. Dit onderzoek, geleid door de Franse professor Jean-Denis Rouillon laat zien dat een leven zonder bh waarschijnlijk voor veel vrouwen een stuk beter zou zijn. Dat onderzoek, gedaan onder 130 vrouwen gedurende 15 jaar heeft uitgewezen dat onze borsten er -door het dragen van een bh- niet beter op worden. Het lijkt er zelfs op dat ook de rugklachten verminderen als we zonder bh ‘rondhobbelen’.

Het is overigens wél zo dat tijdens het sporten een bh nog steeds wel geadviseerd wordt. Zou je de bh ook dan achterwege laten, dan kan dat weer aardig wat schade opleveren voor je borsten.

Wat vind jij van de opkomende trend om zonder bh door het leven te gaan? Voel je je daar ongemakkelijk bij, of vind je het wel prima? Je hoeft natuurlijk niet meteen vreselijk sexy in een nietsverhullend t-shirtje de straat op te gaan zoals de sterren. Het kan ook gewoon iets minder opvallend 😉 , maar misschien voel jij je we enorm naakt zonder? Of denk je dat het went ?

Even serieus, ik ben nieuwsgierig welke hippe mama getriggerd wordt door deze trend (of het onderzoek) om inderdaad zonder bh verder te gaan! Durf jij te biechten of probeer jij het liever stiekem zonder het er met anderen over te hebben, bang dat het opvalt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven