TV kijken zonder duur abonnement? Knip de kabel door

We kijken tegenwoordig steeds minder op de traditionele manier naar televisie en dat komt vooral doordat er steeds meer zenders en programma’s online beschikbaar zijn. Kijken jij en je kinderen eigenlijk ook alleen nog maar via streamingdiensten naar televisie? Dan heb je misschien geen tv abonnement meer nodig en kan jezonder dit abonnement besparen op je kosten door de kabel ‘door te knippen’.

Hoe dat precies zit lees je in dit artikel.

Zonder tv abonnement toch tv kijken; de voordelen en nadelen

Dat je zonder tv abonnement ook tv kan kijken is niet nieuw meer. Misschien doe jij het al? Het heeft een aantal voordelen, maar ook een paar nadelen. Sta jij voor de keuze of je je abonnement voor de tv wilt opzeggen? Dan vind je hieronder de informatie die je nodig hebt.

zonder tv abonnement tv kijken door te streamen, de voordelen en nadelen

Wat is kabelknippen?

Met kabelknippen knip je natuurlijk niet letterlijk je kabel door. Kabelknippen houdt in dat je je televisie-abonnement opzegt en voortaan alleen nog maar online content kijkt. Je kan dan zelf kiezen wat je wil zien en betaalt niet meer voor zenders en programma’s waar je nooit naar kijkt. Denk bijvoorbeeld aan Netflix.

Besparen op je abonnementskosten door de tv op te zeggen

Televisie-abonnementen kunnen prijzig zijn, zeker als er veel zenders en programma’s in je pakket zitten. Je kan dus voordeliger uit zijn als je alleen nog maar online kijkt. Daar heb je namelijk alleen streamingdiensten voor nodig, waardoor je het zo duur kan maken als je zelf wilt.

En gebruik je een streamingdienst tijdelijk niet? Dan kan je hem in de meeste gevallen maandelijks opzeggen en weer activeren als je hem wilt gebruiken. Met een tv abonnement kan dit niet zonder dat je meteen al je zenders en programma’s kwijt.

De voor- en nadelen van tv kijken zonder abonnement

Voordat je enthousiast ‘de kabel doorknipt’ is het wel handig om eerst de voor- en nadelen af te wegen. Het grootste voordeel is natuurlijk de kostenbesparing.

Alle programma’s die je niet kijkt, mis je toch niet. Overigens blijven de openbare omroepen (NPO 1, 2 en 3) ook zonder tv abonnement beschikbaar, maar dan heb je wel een digitale antenne nodig.

Een nadeel kan zijn dat content die jij of je kinderen willen kijken niet online beschikbaar is. Kijkt je zoon of dochter bijvoorbeeld graag naar sport en is er een spannende live wedstrijd? Dan is deze misschien niet online beschikbaar en moet je er alsnog (extra) voor betalen om de wedstrijd te kunnen streamen.

Wat heb je nodig om online tv te kunnen kijken?

Om zonder tv abonnement toch online televisie te kunnen kijken heb je natuurlijk een goede internetverbinding nodig. Hoe hoger het aantal megabits per seconde (Mbps), hoe sneller de verbinding.

Als je online programma’s kijkt op meerdere schermen heb je ook een hoge downloadsnelheid nodig. Streamen jouw kinderen bijvoorbeeld veel op hun telefoon en zijn ze niet altijd thuis? Dan hebben ze misschien een sim only nodig met onbeperkte data. En die zijn vaak ook duurder.

Hou er ook rekening mee dat je zonder abonnement vaak geen programma’s op kan nemen en dat je ze niet altijd online terug kan kijken. Lukt het jou of je kinderen dus regelmatig niet om een programma direct te kijken?

Dan is het misschien niet verstandig om je televisieabonnement de deur uit te doen. Als dit je niet uitmaakt en jij en je gezin alleen maar online tv kijken, is kabelknippen misschien wel het overwegen waard. Kijk dus vooral wat het beste bij je past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven