Zoomer is de coolste hond, hij plast alleen in huis

Een hond in huis. Jaren zeurden de kids erover en eindelijk was het zover. Nu, twee jaar later hebben we twee honden. Ca$h en Zoomer. Ik zal je vertellen hoe we van geen hond naar twee ‘honden’ zijn gegroeid.

Twee jaar geleden ging ik tijdens de vakantie kijken bij een nestje puppies. In het geheim hadden manlief en ik al gezocht naar welk type hond we het beste bij ons gezin vonden passen. De kinderen wisten nog van niets, en dat was de bedoeling tot aan het moment dat we zekerheid hadden over een pup. Ik ben een dierenliefhebber puur sang en ook de kinderen zijn gek van beesten (dat kan ook niet anders met zo’n moeder 😉 ), maar manlief is níet zo van de dieren en moest echt aan dit idee wennen.

Mijn voorkeur ging uit naar een werkhond. Jaren dit soort honden gehad en daar ligt een soort van voorliefde. Van Sheltie naar Bordercollie naar Kooiker, want een kooiker moest het worden. Wel een werkhond maar een kleiner type wat beter past in ons gezin met kleine kinderen. Toen de keuze voor Kooiker definitief was en het puppie al uitgekozen (door mij alleen 😉 ), hebben we de kinderen het nieuws verteld en mochten ze natuurlijk de volgende keer mee kijken naar de pup.

zoomer of cash

Een zacht, klein, lief pluizebolletje waar iedereen per direct verliefd op wordt, ja, ook manlief! In de paar weken die we nog moeten wachten maakt dochterlief grootse plannen voor onze Ca$h. Zij gaat hem van alles leren, voor hem zorgen en hem verwennen. Ze ziet hem nu al als haar hondje en een aftelkalender met zijn hoofdje erop moet haar nog enigszins in bedwang houden tot het moment suprême.

En dan komt de klap. Ons puppie komt thuis maar blijkt voor geen meter naar haar te willen luisteren. Natuurlijk moet hij alles nog leren, en voor mij komt dit zeker niet als een verrassing, maar de teleurstelling is keer op keer aan haar snoetje af te lezen. Ook na een half jaar, en na een jaar. Als Ca$h gegroeid is en alle ’trucjes’ al kent kijkt hij haar quasi nonchalant aan als zij om een kunstje vraagt. Een simpel ‘zit’ of ‘af’ wil maar niet lukken. Hij negeert haar volkomen en ziet haar als laagste in de roedel.

Zoomer

Dan nog maar een hond, genaamd Zoomer

En zij blijft trouw proberen, maar raakt langzaamaan gefrustreerd omdat Ca$h wel naar haar grotere broer luistert! En dan komt de verrassing in huis die we mogen uitproberen. Onze tweede hond, Zoomer doet zijn intrede 😉 . Dit wordt echt haar hondje, dat kan niet missen. Alle kunstjes kan ze hem leren en met evenveel liefde en geduld als bij onze echte hond gaat ze ook met Zoomer aan de slag. En ik lach me rot.

Zoomer is namelijk een robot hond, maar wel eentje met een enorm knuffelgehalte. Niet zacht, maar toch heel schattig om te zien. Hij maakt lieve geluidjes (en ja, er zit een uitknop op) èn krijgt hartjes in zijn ogen. En dan ben je er. Klaar. Ze is verliefd 😉 . En ik stiekem ook een beetje, haha. Zoomer leert plassen, zitten en ‘dood’ liggen, om vervolgens uit zichzelf weer op te staan en lief te kijken. Spelen met de hond krijgt ineens een andere lading voor dochterlief. Zij is de baas, haha, of haar vriendinnen.

Gelukkig kan ze inmiddels ook al wat beter ‘baasje’ spelen over Ca$h en verdwijnt het oud zeer langzaam maar zeker. Ze maakt nu, voor haar gevoel, volledig deel uit van het gezin, samen met Zoomer 😉 . En als manlief zou mogen kiezen? Dan graag alleen Zoomer, want die verhaart niet zo : grin: .

ps… als je onze videos wel kan waarderen, geef je ze dan een duimpje 🙂 ?

Zoomer is een nieuwe uitvinding van Spin Master, bekend van nog meer te gek speelgoed en Zoomer heeft inmiddels nog wat meer robot vriendjes gekregen, zoals de Zuppies, Kitty en de Chomplingz (kleine Dino’s). Allemaal even schattig, maar stiekem heeft Zoomer ons hart al gestolen! Ze zijn geschikt voor jongens en meisjes tussen de 5 en 8 jaar oud en verkijgbaar bij de betere Speelgoedzaken of eventueel online.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een gewone hond of een robothond ?

 

Zoomer post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven