Zootropolis, geeft een knipoog naar onze eigen wereld

Gezellig samen naar de bios op een druilerige zondagmiddag. Zootropolis it is. Oppas, dochterlief, vriendinnetje en ikzelf maken onszelf op voor de nieuwste Disney film en we hebben er zin in! Een fantastische film, voor jong én oud, lees maar mee!

zootropolis

Zootropolis rerview

Konijntje Judy Hopps droomt ervan om politieagent te worden en te werk gesteld te worden in de stad Zootropolis. Het is voor haar als konijn een hele klus om de politie academy te doorlopen tussen alle stoere binken, maar met haar doorzettingsvermogen slaagt ze glansrijk.

zootropolis konijn Judy

Op naar Zootropolis, de stad waar roofdier en prooi in vrede met elkaar leven om haar agent-zijn vorm te geven. Hoofdinspecteur Bogo is alleen niet zo blij met een konijn als agent en ze krijgt dan ook de belangrijke taak om parkeerbonnen uit te schrijven 😉 . Haar eerste dag als agent in Zootropolis verloopt dan ook niet zoals ze gehoopt en verwacht had.

De film zit vol humor voor jong en oud. Ik moest zelf hardop lachen toen Judy na haar eerste dag verdrietig een eenpersoonsmaaltijd in de magnetron stopte. ‘Carrots for one’ … bij openen blijkt er precies één schraal worteltje in te zitten 😉 , #melike .

Judy komt tijdens het uitdelen van de parkeerbonnen in aanraking met de vos Nick Wilde, een ijsjes chageraar. Als Judy hem uiteindelijk oppakt vanwege belastingfraude (verder heeft Nick namelijk niets écht misdaan), dan volgt er weer een goeddoordachte grap die me is bijgebleven. Hij noemt Judy namelijk een dom konijn, maar zij geeft een duidelijke sneer terug terwijl ze aan het uitrekenen is wat hij moet betalen ‘wij konijnen zijn anders heel goed in vermenigvuldigen 😀 .

Zootropolis vos Nick

In het begin zit Nick Judy aardig in de weg maar uiteindelijk blijkt Nick een fijne vriend te worden waarmee Judy in allerlei hilarische situaties verstrikt raakt. De RDW bijvoorbeeld… RijksDierendienst van Wegverkeer waar ze zijn moet om een kenteken na te trekken in verband met de verdwijning van een otter. De hele afdeling van de RDW wordt namelijk bemand door luiaards (knipoog naar de ambtenaren misschien 😉 ) waardoor alles tergend langzaam gaat.

De verdwijning van de otter blijkt een groter verhaal dan gedacht en samen komen ze dan ook uit op de verdwijning van 14 roofdieren. Tijdens het onderzoek komen ze achter het ‘geheim’ van de nachthuilers. Een stofje wat gemaakt wordt van een bloem, cq. kruid wat ervoor zorgt dat de roofdieren uit Zootropolis teruggaan naar hun ware aard. De grootste bedreiging voor de stad op dat moment, dat snap je. Wie zou daar achter zitten?

Er zitten een paar schrikmomenten in de film waar je wellicht even rekening mee moet houden. Het vriendinnetje van dochterlief zat namelijk in de bioscoop bijna tegen het plafond aan na een specifieke scène, tot hilariteit van de overige bezoekers natuurlijk 😉 . Verder zit deze prachtige Walt Disney productie boordevol levenslessen en uiteraard heeft hij een goed moraal. Accepteer een ander zoals die is.

Het was dubbel en dwars genieten. Een feelgood film met humor voor groot en klein. Echt een fijne familiefilm en een serieuze aanrader!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven