Zuinige gezinsauto’s: top 5 auto’s voor het hele gezin

Heb je kinderen, dan heb je een auto nodig waar je als gezin met elkaar in past. Een auto die jou en je kinderen veilig kan vervoeren. Maar het is toch ook wel heel fijn als het dan ook nog een zuinige gezinsauto is. Welke gezinsauto’s zijn zuinig en komen in aanmerking voor onze top 5?

Welke eisen stel je aan jouw gezinsauto buiten het feit dat deze zuinig is ?

Of je nu zelf een auto koopt, via je werk een auto least, of gaat voor een private lease occasion: je stelt dezelfde eisen aan je auto.

zuinige gezinsauto's top 5

Bij een zuinige gezinsauto kan dat toch net weer anders liggen, want je verwacht immers andere dingen van de auto. Zoals:

  • Allereerst natuurlijk de veiligheid. Je wilt een auto die niet meteen volledig in de kreukels ligt als je ergens tegenaan botst.
  • Waar zitten de airbags? Zitten mijn kinderen daardoor veilig in de auto?
  • Je wilt goed en snel bij de kinderen op de achterbank komen, dus een vijfdeursauto heeft je voorkeur.
  • Je wilt voldoende ruimte hebben voor de kinderwagen of om al je spullen mee te kunnen nemen tijdens een vakantie. En dan hebben we het nog niet over de voetbaltassen als je het elftal moet rijden van je zoon of alle spullen die je dochter meeneemt als ze op kamp gaat…
  • Je wilt misschien Isofix bevestigingspunten voor de kinderstoelen in de auto.
  • Je bent wel op zoek naar zuinige gezinsauto’s, want alles is als jong gezin al duur genoeg…

Wat voor auto zoek je als je kijkt naar zuinige gezinsauto’s?

Natuurlijk is een top 5 niet heel eenvoudig samen te stellen, want welke gezinsauto’s bekijk je dan? Een gezin met 1 kind zal immers een veel kleinere auto nodig hebben dan een groot gezin. En de grootte van de auto heeft ook invloed op de kosten.

Niet alleen qua brandstof, maar denk ook maar eens aan de wegenbelasting. Daarom hebben we uit verschillende klassen de zuinigste gezinsauto’s gekozen! Zo is er voor iedereen een relevante auto te vinden.

1. Mazda 2 1.5 Hybrid 85 kW

Volgens de ANWB is dit de meest zuinige kleine gezinsauto als je gaat voor een gloednieuwe auto in de kleinere klasse.

Het gaat hierbij om een vijfdeursauto en deze Mazda valt onder de kleine middenklasse. Er is plek voor 5 personen. Op dit moment is de consumentenprijs €26.990,- en het verbruik is 1 op 22 (4,6 l/100km). Het is een Hybride benzineauto.

2. Toyota Corolla 1.8 Hybrid 90kW

Bij de middenklassen komt de Toyota Corolla 1.8 Hybrid 90kW als beste naar voren als je het hebt over de zuinigste gezinsauto’s.

Het verbruik van deze auto is 1 op 21,6. Het liefst zou de ANWB de titel uitdelen aan de Prius, maar die is helaas tijdelijk niet nieuw leverbaar. Ook de wegenwacht is blij met de Corolla. Volgens hen is een Toyota een auto die niet vaak door hen gerepareerd hoeft te worden.

En dat is natuurlijk ook fijn als je met je gezin op stap gaat! Want wat je zoekt is een auto waar je op kunt vertrouwen en die veilig is.

3. Toyota Prius ook in top 5 van zuinigste gezinsauto’s

Ook bij de zuinige occasions komt Toyota naar voren. En dan komen we toch weer uit bij de eerdergenoemde Prius.

De Prius werd nieuw verkocht van 2003 tot 2009 en scoort nu nog altijd goed als energiezuinige gezinsauto. De Prius rijdt 1 op 20! Het gaat hierbij om een full hybrid en hij kan dus bijvoorbeeld gewoon elektrisch optrekken.

De Toyota scoort zoals je hierboven al kon lezen goed wat betreft de problemen die je ermee zou kunnen ervaren. De Prius als occasion is op veel plekken te vinden. Ook als je privé wilt leasen!

4. Honda Insight

Een occasion kopen of leasen? Ook dan kan je nog altijd op zoek gaan naar zuinige gezinsauto’s.

De Honda Insight is een occasion waar je zeker mee thuis kunt komen. Het is een auto die gemaakt werd van 2009 tot 2014 en het heeft een verbruik van 1 op 18.

Deze automaat is lekker ruim te noemen en heeft niet vaak problemen. Een ander voordeel qua kosten is dat deze auto relatief laag in gewicht is en daardoor kom je dus gunstig uit met de wegenbelasting.

Zo heb je niet alleen een zuinige gezinsauto qua tanken, maar ook voor de rest van het geld dat een auto kost.

5. Hyundai Sante Fe 1.6 T-GDI hybride 169 kW

Heb je een groot gezin, met meer dan 5 personen? Dan zal je op zoek moeten naar een grote gezinsauto.

Een zevenzitter als de Hyundai Sante Fe is een heerlijk ruime auto die ongeveer 1 op 16 verbruikt. Het is een 5-deurs auto die plaats biedt aan 7 personen.

De auto valt in het lagere SUV-segment en is een automaat. Het is een voorwiel aangedreven auto, met een elektromotor en een benzinemotor. Nieuw kost de auto rijklaar rond €58.000. Dat is natuurlijk een heel bedrag.

Omdat het nog een heel nieuwe uitvoering van de Hyundai is zal een occasion nog niet veel minder kosten dan dit.

Private lease of volledig betalen?

Je wilt een auto die je veilig vervoert maar ja, die financiën hè. Misschien is private lease dan wel de uitkomst voor jou.

Dat kan namelijk ook met occasions, wist je dat? Je rijdt dan met een auto die (zowel nieuw als bij occasions) tiptop in orde is en dit voor een vast bedrag per maand. Ideaal, ook voor de zuinige gezinsauto’s uit deze top 5.

Je loopt zo geen onnodige risico’s en je hoeft niet in één keer een groot bedrag op tafel te leggen als je een auto gaat kopen. Aan het eind van de streep betaal je dan wel wat meer, maar daar krijg je ook het een en ander voor terug.

Ga je voor een occasion dan zullen je kosten in ieder geval lager liggen per maand dan bij een nieuwe auto en toch weet je zeker dat de auto veilig is omdat er een professioneel bedrijf achter zit. Dat kan je van een tweedehandsauto via marktplaats niet altijd zeggen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven