Zwanger zijn; wat doet dat met je ogen?

Ooit aan gedacht dat zwanger zijn ook een effect kan hebben op je ogen? Zelf kan ik me niet meer precies herinneren of ik verschil gemerkt heb aan mijn ogen tijdens de zwangerschap, (het is ook al weer even geleden 😉 ) maar sommige vrouwen merken wel degelijk een verschil aan hun gezichtsvermogen tijdens het zwanger zijn.

zwanger zijn

Dat blijkt uit een onderzoek wat Vision Direct heeft gehouden onder zwangere vrouwen. Een aantal vrouwen bemerkten een verschil in de sterkte van hun ogen, was dat bij jou ook zo? Er waren zelfs vrouwen die mochten constateren dat hun zicht tijdens het zwanger zijn sterk verbeterde. Hoera! Dat percentage is overigens niet zo heel hoog, maar het kan dus wél!

26% van de onderzochte vrouwen geeft aan dat hun sterkte veranderde gedurende het zwanger zijn. Dat kan, want wisselingen in sterkte komen vaker voor tijdens een zwangerschap, maar veelal is dat verschil na de bevalling uiteindelijk weer herstelt en kom je weer op je ‘oude’ gezichtsvermogen terecht. Toch jammer als je tijdens je zwangerschap ineens het gezichtsvermogen van een arend had en daarna weer aan een stuk door worteltjes moet eten 😉 .

Oorzaken zichtsveranderingen tijdens zwanger zijn

Wijzigingen in het gezichtsvermogen, of überhaupt veranderingen aan je ogen tijdens de zwangerschap kunnen verschillende redenen hebben. Droge ogen en irritaties komen bijvoorbeeld voor als gevolg van hormoonschommelingen. En vermoeide ogen of lichtvlekjes en dubbelzien zijn vaak het gevolg van een hogere bloeddruk (die verhoogde bloeddruk die kan ik me dan wél weer herinneren). Andere klachten zoals een verminderd gezichtsvermogen of opgezwollen oogleden kunnen een gevolg zijn van vochttekort. Voldoende drinken is dan ook het advies!

In mijn situatie heeft het zwanger zijn niets met mijn ogen gedaan geloof ik, maar wél met mijn belevingswereld. Ik vond mezelf tijdens mijn zwangerschap namelijk een hele mooie vrouw 😉 , maar als ik nu de foto’s terugkijk dan zie ik geen opgezwollen oogleden hier maar wel opgezwollen benen en voeten en een enórme toeter! Ik heb vast en zeker op een roze of blauwe wolk gezeten in die tijd.

Anyway, Vision Direct heeft naar aanleiding van hun onderzoek een mooie Infographic samengesteld met wat handige weetjes … ‘See’ for yourself.

zwanger zijn

 

zwanger zijn

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven