Zwarte accessoires in huis om eenheid te creëren

Een tijdje terug schreef ik al een blog over zwarte woonaccessoires. Ik vind ze super tof, en het combineert ook nog eens makkelijk. We hebben ons huis ingericht in wit, grijs en natureltinten met een zwarte touch. Die zwarte touch zit hem dan in de zwarte accessoires, de piano en de stalen deuren. En ik overweeg momenteel om een zwart vlak op een van de muren te schilderen, lijkt me ook mega stoer. Maar daarover later meer.

zwarte accessoires
Het krukje heb ik niet zelf gespoten maar is een bestaande zwarte variant. Het flesje heb ik wel zelf zwart gespoten. Staat tof zo bij de grijze vloer hè. Mooie bereklauw erin en klaar ben je.

Eenheid in huis met zwarte accessoires als statement

In het begin vond ik het erg lastig om eenheid te creëren in huis, omdat we van een andere stijl afkwamen én we de woonkamer en de keuken nog niet verbouwd hadden. Maar het lukt steeds beter. Sinds de verbouwing hebben we een mooie afgewerkte strakke woonkamer en keuken met stalen balken erin. Door met eiken hout en witte en zwarte accessoires te werken wordt het één geheel.

Stukje bij beetje komt het dus goed. En zwarte accessoires hoeven helemaal niet zo duur te zijn. In ieder geval niet als je het op dezelfde manier aanpakt als ik 😉 . Zo heb ik een aantal bestaande vaasjes in de groothandel woonaccessoires sfeer gerestyled. Die had ik in de kast staan en heb ik zo weer nieuw leven ingeblazen. Dit waren vaasjes in een kleur die ik zelf niet meer in mijn interieur heb. Ik gebruikte ze dus niet meer, maar weggooien is zonde natuurlijk. Uiteindelijk heb ik besloten om ze te verven. Of eigenlijk om ze te spuiten. Door ze met zwarte lak te spuiten heb ik ineens heel andere accessoires in huis.

Bestaande accessoires zwart spuiten, haal ze bij de kringloop of de groothandel

En het gaat nog heel makkelijk ook! Natuurlijk kwam ik na het eerste vaasje helemaal los. Uiteindelijk ben ik zelfs naar de kringloop gegaan om voor een paar euro nog een fles, een vaas en een hele gave grote kandelaar te halen. Ook deze heb ik zwart gespoten -net als de groothandel woonaccessoires- en nu heb ik ineens een heel aantal zwarte accessoires in huis waarmee ik lekker kan stylen.

Zwarte vaasjes zelf geverfd
De rechtste vaasjes kocht ik voor 50 cent bij de kringloop en heb ik zelf zwart gemaakt, staan super in onze wandkast die we op maat hebben laten maken.

Goedkoop spuiten van je bestaande accessoires, in zwart of in een andere kleur

Uiteraard maakt het niet uit of je de accessoires zwart spuit, of dat je een andere kleur pakt. Wat wel belangrijk is, is dat je het spuiten ervan goed aanpakt. Ik haal mijn spuitbussen in ieder geval bij de Action (merk Spectrum). Dat kost (bijna) niets en zo heb je in een handomdraai nieuwe woonaccessoires in huis. Wil je ook bestaande accessoires van een nieuw kleurtje voorzien? Ga dan ook met een spuitbus aan de slag, je krijgt het met verf en een kwast nooit zo mooi als met een spuitbus!

Voordat je gaat beginnen haal je dus de spuitbussen in huis. Denk er daarbij aan dat je de volgende 3 spuitbussen haalt:

  • Spuitbus met primer
  • Spuitbus met zwarte lak voor de accessoires
  • Een Clear Finish (ook spuitbus)

Je start met het schoonmaken van de accessoires die je een ander kleurtje wilt gaan geven. Even goed vetvrij maken door ze af te wassen met zeepsop, of met bijvoorbeeld Kloostertrots. Daarna kan je ze met de primer gaan inspuiten. Ik doe dat zelf het liefste buiten zodat ik er zeker van ben dat ik geen lak op iets anders in huis spuit. Leg een paar kranten op de grond en spuit je accessoires met de primer in. Probeer met dunne laagjes te spuiten. Liever wat vaker een laagje spuiten dan ineens te veel, want dan krijg je druipers.

Als de primer gedroogd is kan je de spuitbus met de (in mijn geval) zwarte lak gaan gebruiken. Ook nu spuit je weer in dunne laagjes. De zwarte lak spuit ik in meerdere laagjes op mijn accessoires om er zeker van te zijn dat alles goed gedekt is en dat er geen oude kleur meer doorheen schijnt. Ik heb zelf gekozen voor een mat zwarte lak omdat ik dat mooier vind, maar je hebt deze spuitbussen in allerlei kleuren.

Als laatste gebruik je de Clear Finish ter bescherming.

zwarte kandelaar kringloop, gespoten accessoires
Deze kandelaar had een soort oud zilveren kleur, maar dan niet mooi. Nu heb ik er een zwarte accessoire van gemaakt die perfect matcht met mijn andere woonaccessoires van de groothandel!
Kandelaar panter zwart gespoten, groothandel woonaccessoires die niet meer matchten met mijn interieur
De panter heb ik eerder ooit bij de Karwei gehaald. Deze was groen en beige en nog wat andere kleuren. Ik kreeg hem totaal niet meer gematcht in huis terwijl ik hem wel erg leuk vond. Even zwart spuiten en voilà, ik heb weer eenheid in huis.

Dit zijn mijn ‘nieuwe’ accessoires

Uiteindelijk heb ik dus een aantal vaasjes gespoten en een kandelaar. En ik ben eigenlijk nog niet klaar met de accessoires, dus binnenkort ga ik weer aan de slag, als ik bij de groothandel ben geweest. Misschien dat ik er ook nog een andere kleur bij pak, iets in een aardetint ofzo. Dat past inmiddels ook goed bij de natureltinten in huis. Hoe vind je de zwarte accessoires geworden?

Ook buiten had ik een gave fles staan die ik niet meer mooi vond. De vorm wel, maar dat glaswerk niet zo, dat was groenig van kleur. Ook deze heb ik gespoten en die staat nu te pronken onder de overkapping. Tof hè!

Groothandel woonaccessoires in een nieuwe kleur spuiten met spuitbus van de Action, ook deze zwarte fles heb ik gespoten

1 gedachte over “Zwarte accessoires in huis om eenheid te creëren”

  1. Bedankt voor de leuke interieurinspiratie! Wat een leuke manier om accessoires te veranderen door ze te spuiten, goed om te weten dat dat je hier 3 spuitbussen voor nodig hebt. Ik zou graag wat meer eenheid in ons huis willen, onder ander de kleur van de keuken vind ik niet mooi meer. Misschien zoeken we binnenkort een professionele spuiterij om die klus aan te pakken, zelf ga ik dan de accessoires doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven