Zzp verzekering, onmisbaar kwam ik gisteren achter

Een zzp verzekering. Vertel eens eerlijk… ben jij zelfstandige en heb jij een zzp verzekering? Ik niet. Dom. Vanochtend schrok ik wakker tijdens een verhaal op radio 538 in het kader van Hier met je rekening.

zzp verzekering

Ken je de actie van 538 dat zij je rekening betalen? Geinige actie, en er zitten hilarische verhalen tussen. Maar ook aparte verhalen of zielige verhalen. In ieder geval gaat het erom dat je je rekening kan insturen en als je naam op de radio genoemd wordt en je belt binnen 15 minuten op dan wordt je rekening betaald en dat bedrag op je bankrekening gestort. Super natuurlijk.

Zzp verzekering onmisbaar

Vanochtend hoorde ik mezelf tegen de kinderen… ssstttt! Mama wil even luisteren. Ik spitste mijn oren omdat ik iets opving over ene Patrick, maar ik kon het nog niet goed horen. Het trok echter wèl direct mijn aandacht, ik zette de radio harder en het heeft mijn oordeel over een zzp verzekering per direct veranderd.

De vrouw van Patrick was aan de telefoon. Huilend. 34 jaar oud is ze (haar naam heb ik niet kunnen horen door het gegil van onze kids), 37 weken zwanger en in de crisis van haar leven. Haar man Patrick heeft tijdens de kerst een hersenbloeding/hartinfarct gehad. Hij heeft het wel overleefd, maar gaat een zware tijd tegemoet met revalidatie. Dit op zich is al dramatisch natuurlijk, maar nu bleek ook nog dat ze allebei een eigen zaak hebben.

Met 34 jaar een eigen zaak hebben. Ik kan me goed voorstellen dat je dan, in de bloei van je leven, nog niet echt hebt nagedacht over een zzp verzekering die je op weg kan helpen in moeilijke tijden. Beiden kunnen momenteel niet werken, er is geen verzekering, dus de inkomsten liggen stil. En dan ligt er ook nog een rekening van ruim € 3200 op je deurmat van de belastingdienst. Ze was helemaal over haar toeren. En zo moet je dan je bevalling tegemoet gaan.

Ik had een brok in mijn keel, wat een drama zeg. Je kan natuurlijk allerlei oordelen hebben over deze situatie, maar mijn enige gevoel is verdriet. Wat de meest bijzondere periode in je leven moet zijn wordt totaal overgenomen door een onverwachte wending. En ja, dan is het niet handig als je niet verzekerd bent. Een waarheid als een koe.

Maar daar doe je op dat moment niets meer aan. En dat zette mij uiteraard aan het denken. Ik ben inmiddels bijna 10 jaar ouder dan deze twee zelfstandig ondernemers. De hoogste tijd om mezelf eens goed te laten informeren als het om een behoorlijke zzp verzekering gaat. Dat wordt dus een hoge prio op mijn lijstje voor de komende maand, want voor je het weet kan je situatie ineens he-le-maal anders zijn!

En jij, heb jij het allemaal goed geregeld voor jezelf? Zo ja, vertel me waar jij het goed geregeld hebt, dan kan ik daar ook eens een kijkje nemen 😉 . Zo niet, dan ben ik natuurlijk nieuwsgierig of mijn verhaal je aan het denken heeft gezet.

5 gedachten over “Zzp verzekering, onmisbaar kwam ik gisteren achter”

  1. Werk nu een half jaar als ZZP-er en eerlijk gezegd heb ik ook (nog) niet een dergelijke verzekering geregeld. Ik ga er wel even naar kijken. Werk ook nog gedeeltelijk in loondienst, maar altijd handig om even informatie in te winnen 🙂

  2. Ja, ik heb het ook gehoord, zo superheftig! Wij hebben beide geen eigen zaak, maar dat gaat er in de toekomst waarschijnlijk wel komen. Dit verhaal zal ongetwijfeld blijven hangen tot dat moment en dan doen we er zeker wat mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven